GLM

For over 15 years, GLM software has worked with our Smart Active Monitors to minimise the unwanted acoustic influences of your room and help your mixes sound great, everywhere. Among other new features, GLM 4.2 introduces the powerful new GRADE report, extending GLM's scope beyond ultra-precise system calibration, to in-depth room and system analysis.

DOWNLOAD GLM 4.2 › EXPLORE GRADE ›

Lost in translation?

Om du någon gång varit frustrerad av att dina mixar inte låter bra på andra system, beror det på att dina högtalare och ditt rum interagerar och återger en frekvensrespons som kan vara långt från den neutrala och naturliga återgivningen du behöver för att skapa en bra mix som återges på samma sätt överallt.

Släpp loss din kreativitet

GLM-mjukvaran är tätt integrerad med den avancerade inbyggda DSP-kretsen som vår växande familj av Genelec smarta aktiva högtalare och subbasar är utrustade med, från den lilla 8320 till den enorma 1236. GLM 4’s mätmikrofon-kit ger dig möjlighet att analysera din akustiska miljö för att sedan låta GLM 4.1’s AutoCal 2 snabbt optimera varje högtalare för nivå, avståndskompensation, delningsfrekvens och faskompensation mot subbas och rumsekvalisering, med möjlighet för dig att själv finjustera systemet. Så oavsett om du vill förbättra din lyssningsupplevelse i ett redan bra rum, eller arbetar i en mer utmanande eller livlig ljudmiljö, så är GLM din vän.

Total kontroll

Och det är inte allt. När du har optimerat dina högtalare för ditt rum och du har haft möjlighet att exakt utvärderat ytterliga förbättringar, så kan GLM agera som en kraftfull lyssningskontroll – som ger dig möjlighet att växla mellan olika högtalare, hålla ordning på olika lyssningsnivåer och mycket mer.

Det intuitiva användargränssnittet i GLM, som är skapat i samarbete med designern Harri Koskinen, har ett rent, snyggt utseende med en unik karaktär. Harri’s inspirerande hexagonala design i GLM ger även stöd för att naturligt expandera systemet, och hjälper dig att utveckla dina lyssningsfärdigheter. Med ett val mellan tio språk och både ljust och mörkt grafiskt läge är GLM 4 den mest användarvänliga versionen hittills.

Oavsett om du är ny Genelec-användare eller en befintlig användare som vill uppgradera till den senaste versionen kan GLM 4 laddas ner gratis här.

Gör dig redo att nätverka

Notera att du behöver Genelec network adaptor kit (8300-601) för att få GLM-mjukvaran att interagera med dina smarta aktiva högtalare. Kitet inkluderar GLM network adaptor, 8300A kalibreringsmikrofon och mikrofonhållare, 1,8 meter USB-kabel och en snabbguide. Nätverksadaptern ansluts till din PC eller Mac via USB-kabeln som ingår, och till dina högtalare via en 5 meters Cat-kabel (som skickas med separat med varje högtalare).

GLM 4 kan inte styra Genelecs ”klassiska” analoga högtalare. Om du använder våra standard aktiva modeller, använd DIP-switcharna på baksidan av högtalarna för att få ett neutralt frekvenssvar efter att du placerat högtalarna i rummet. Kompletta detaljer hittar du i respektive användarmanual.

Använd kalibreringsfunktionerna i GLM 4 för att:

- Automatiskt justera frekvensresponset i rummet, kompensation för fördröjning och lyssningsnivåer.
- Justera, personifiera och lagra automatiska inställningar fritt.
- Skapa och utöka system som passar alla typer av stereo-, multi-kanals- eller 3D-ljud-format.
- Sampla rum-respons i ett obegränsat antal mikrofonpositioner.
- Njut av fördelarna med konsekvent prestanda och precis lyssning oavsett produktionsmiljö.

Använd lyssningskontrollerna i GLM 4 för att:

- Växla mellan olika högtalarsystem, använd samma utgångar från din DAW.
- Aktivera Solo, Mute och standardiserade lyssningsnivåer.
- Slå på/av ”bass management” eller fördröjningsinställningar för hela system.
- Växla mellan olika lyssningspositioner, inklusive individuella tidsjusteringar per högtalare.
- Hantera och kontrollera mer än 80 Genelec-högtalare och subbasar.

Använd GRADE-rapporten i GLM för att:

- Skapa en komplett analys av ditt rum och dina högtalare, i jämförelse med bästa praxis, inklusive ITU-R BS.1116 rekommendationer.
- Se fördjupade mätningar av ditt rum och ditt system, inklusive exakthet i frekvens-respons, jämförelse mellan tidiga och sena reflektioner vid lyssningsplats, ”time of flight”-precision och strukturen på tidiga reflexer.
- Ge vägledning för att förbättra akustikbehandling, högtalarplacering och ”bass management”.
- Gör enkla förbättringar till din lyssning baserat på GRADE-rapportens intuitiva akustiska råd.

Läs mer om GRADE ›

Systemkomponenter

System Components

Ladda ner GLM4

Version 4.2.2
Fyll i dina uppgifter för att få en länk till nedladdning direkt i din inkorg.

*required fields

Using GLM | Walkthrough

Using GLM | The foundations

Using GLM | Controlling GLM with MIDI

Using GLM | GRADE Room Acoustic Report

Using GLM | Accounts and product registration

Using GLM | Calibration Group IDs


Genelec

GLM Kit

Levereras med:

Quick Connection Guide,
GLM™ Network Adapter,
USB cable,
Genelec 8300A Calibration microphone and holder for 3/8 in and 5/8 in thread.

Genelec

GLM Kit

Färgval

Referenser

Hitta Din Återförsäljare

Ange din stad för att hitta din närmaste Genelec-återförsäljare