Sändningsstudior och sändningsbussar

En sändningsstudio kan vara en otroligt krävande miljö att mixa ljud i. När du ska jobba snabbt och effektivt måste du ha monitorhögtalare du kan lita på till 100 %.

GLOBOSAT chooses Genelec for Rock in Rio Atmos Broadcasts 2017

Utrustning du kan lita på

Dagens sändningstekniker måste ofta leverera högkvalitativa mixar med mycket snäva deadlines samtidigt som de arbetar i trånga utrymmen med problematiska akustiska förhållanden. Detta kräver fysiskt kompakta studiomonitorer som erbjuder fullständigt neutral uppspelning, god överföring och tillförlitlighet dygnet runt. I en sändningsmiljö får man ingen andra chans, så att kompromissa med ljudkvaliteten är inget alternativ.

Multikanalsljud

Komplexa multikanalmixar blir allt vanligare inom modern sändning, och den kontrollerade ljudspridningen och överlägsna återgivningen både framför och vid sidan av högtalaren (on-axis och off-axis) som Genelecs monitorhögtalare ger blir allt viktigare egenskaper. Dessutom kan våra monitorhögtalare optimeras för alla akustiska miljöer där våra smarta, aktiva modeller använder programvaran GLM som gör det möjligt att kalibrera varje monitorhögtalare med avseende på nivå, frekvensgång och avståndsfördröjning.

Utmaningar vi kan hjälpa dig med

Arbete i små utrymmen

Alla som har varit i en sändningsbuss vet vilken liten och begränsad yta man har att jobba på när utrustning, studiomöbler och personal slåss om utrymmet.

Det innebär att monitorhögtalarna måste ha absolut högsta prestanda i en liten formfaktor för att de ska ta så lite plats som möjligt även i immersiva miljöer. På Genelec har vi fulländat utformningen av kompakta monitorhögtalare med en serie närfältshögtalare av tvåvägs- och trevägstyp som ger ett brett frekvensomfång och en imponerande SPL trots att de är så pass små.

Vissa av dem är små om man ser till storleken, men du kan definitivt lita på alla våra monitorhögtalare. Med avancerade skyddskretsar och en rigorös kvalitetskontroll är vi förstahandsvalet för sändningsutrustning som ska användas när det verkligen gäller.


Krävande akustik

Parallella väggar, låga innertak och minimal akustikbehandling – sändningsstudior kan vara besvärliga miljöer.

Lägg sedan till problemet med reflekterande ytor och asymmetrisk möblering så kan det verkligen vara en utmaning att skapa en miljö där man kan producera ljudmixar av hög kvalitet som låter bra även i andra system.

Vi har varit medvetna om det här länge, och ända sedan vi lanserade vår allra första monitorhögtalare – S30 – har vi arbetat outtröttligt för att minimera rummets negativa inverkan på det ljud du hör med hjälp av en innovativ design av både kabinett, element och elektronik. Du kan också anpassa återgivningen från dina Genelec-monitorhögtalare till rummet genom att använda våra enkla rumskorrigeringsreglage på bakpanelen. Vill du ha ännu mer kraft och flexibilitet kan du i stället välja vår serie med smarta, aktiva monitorhögtalare med kalibreringsprogramvaran GLM.


Flexibel montering

I ett begränsat utrymme är flexibla monteringslösningar för dina monitorhögtalare en avgörande faktor.

Vi har arbetat tillsammans med många tv- och radioföretag genom åren och har förstått att varje projekt har en unik installation. Därför är vårt mål att hjälpa alla våra kunder hitta en monteringslösning som passar just deras lokal och arbetsflöde.

Ingen annan tillverkare erbjuder ett så omfattande utbud av tillbehör, och oavsett om du vill placera dina högtalare på golvet, på bordet, på väggen, i taket, infällda i väggen, på en rigg eller använda VESA-fästen kan vi hjälpa dig att positionera, säkra och justera dina monitorhögtalare för bästa prestanda.


Referenser

One on One with NEP UK | Genelec 8351| Interview

NEP Finland choose Genelec The Ones for new OB pods


Hitta Din Återförsäljare

Ange din stad för att hitta din närmaste Genelec-återförsäljare

Filters
X Filters
All
Studio Monitorer
Ljudsystem för hemmet
AV Installation
Teknisk Support
Showroom
Experience Centre
SAM Certified
Smart IP Certified
Land