9320A SAM™ Reference Controller

9320A SAM™ Reference Controller

Vår nya UNIO-plattform ger dig möjlighet att tryggt jobba var som helst. 9320A är en nyckelkomponent som integrerar rums- och hörlurslyssning i ett enda enkelt arbetsflöde – helt personligt anpassat för mesta möjliga precision.

Med sina flexibla anslutningsmöjligheter, hörlursutgång med mycket hög kvalitet och fysiska kontroller av vår anpassningsbara mjukvara, är 9320A den ideala hubben för professionellt ljudarbete, från stereo till multikanalsljud, var som helst.

9320A SAM™ Reference Controller

9320A SAM™ Reference Controller

Vår nya UNIO-plattform ger dig möjlighet att tryggt jobba var som helst. 9320A är en nyckelkomponent som integrerar rums- och hörlurslyssning i ett enda enkelt arbetsflöde – helt personligt anpassat för mesta möjliga precision.

Med sina flexibla anslutningsmöjligheter, hörlursutgång med mycket hög kvalitet och fysiska kontroller av vår anpassningsbara mjukvara, är 9320A den ideala hubben för professionellt ljudarbete, från stereo till multikanalsljud, var som helst.

Oavsett om du jobbar i en akustiskt behandlad studiomiljö, hemma, på tillfällig plats eller på resande fot, säkerställer UNIO och 9320A en sömlös lyssningsupplevelse när du växlar mellan högtalare och hörlurar.

Med UNIO är det enklare än någonsin att komma år våra anpassningsbara teknologier, så du kan jobba utanför din studio på ett säkert sätt.

UNIO – bryggan mellan rums- och hörlurslyssning

”Ljudtekniker inom musik, broadcast, efterbearbetning och spelproduktion vill mer och mer ha flexibiliteten att kunna arbeta var och när somhelst, även om det ibland gör att arbetsmiljön blir oberäknelig och akustiskt utmanande.

Att kunna växla direkt mellan ett väl kalibrerat högtalarsystem och hörlurar utan avbrott i arbetet är avgörande för det här arbetssättet, så vi ser UNIO-plattformen och 9320A som avgörande verktyg i att skapa nästa generations system för referenslyssning.”

Genelecs VD Siamäk Naghian

Som en brygga till UNIO ger den kompakta 9320A möjligheten att skapa, optimera och hantera ett enda flexibelt arbetsflöde för högtalare och hörlurar, från stereo till multikanal, som är väldigt enkelt att ta med, lita på, vart ditt arbete än tar dig.

Introduktion till 9320A SAM Reference Controller


Unika kvalitéer och användarfördelar

1. Fysiska kontroller från stereo till multikanal

Hantering av skalbara Genelec Smart Active Monitoring (SAM) system

Med fysiska kontroller för nyckelfunktioner i Genelecs mjukvara GLM, ger 9320A dig ett intuitivt, snabbtillgängligt fysiskt gränssnitt med tydlig haptisk feedback – som ger dig möjlighet att snabba upp ditt arbetsflöde och gömma det grafiska gränssnittet i GLM och fokusera på din DAW.

Enkel hantering av olika monitorsystem i ett rum

Att ha GLM-kontroller fysiskt tillgängliga möjliggör snabba byten och hantering av dina olika högtalar-inställningar, medan 9320A även ger dig möjlighet att nivåkalibrera och styra direkt anslutna högtalare i stereo. Detta förenklar bytet mellan olika lyssningar och gör att du fullt kan lita på det du hör. När du jobbar med GLM, ihop med 9320A kan du jobba med vilken DAW som helst, i vilka SAM högtalarkonfigurationer som helst. Alternativ stereolyssning är enkel att använda via AES/EBU och analoga anslutningar direkt på 9320A.

Intelligent växling mellan högtalare och hörlurar, med en knapp.

9320A möjliggör och nivåkalibrering för hörlurslyssning, vilket innebär att du kan växla mellan alla dina monitorsystem utan att nivån förändras. Detta ger en smidig och enkel växling mellan alla högtalar- och hörlurslyssningar utan att behöva justera volymen varje gång du växlar.

2. AES/EBU-anslutning för renast möjliga signalväg

Mångsidig högtalaranslutning i enheten

Stereo och stereo med subbas kan anslutas direkt till 9320A genom att använda anslutningarna på baksidan (analoga eller AES/EBU). 9320A kan även användas som ett USB-interface för högupplöst stereoljud från en dator. Utgångarna på 9320A har stöd för både fast linjenivå ut i ”SAM-läge” och justerbar linje-nivå ut. Detta gör att 9320A är kompatibel med vilka professionella högtalare och hörlurar som helst.

D/A-konvertering av signal med hög kvalitet

Det är också möjligt att använda 9320A som omvandlare med mycket hög kvalitet för analogt in till AES/EBU ut, AES/EBU in till analogt ut eller USB in till analogt eller digitalt ut. Det gör att 9320A är väldigt mångsidig som en hubb för mängder av olika lyssnings-scenarier. Maximal ingångsnivå på de balanserade analoga ingångarna kan sättas till +12 dBU eller +24 dBU. USB- och AES/EBU-ingångarna till AES/EBU ut ger ett A-vägt dynamiskt omfång på 138dB.

3. Referensutgång för hörlurar

Professionell hörlurslyssning

Att skapa en personlig kalibrering av hörlurslyssningen är en naturlig del av 9320A som en komponent i en referenslyssning. Hörlursutgången kan hantera hörlurs-impedanser från 16 till 600 Ohm, med mycket hög linjäritet (THD+N är mindre än -110dB) och dynamiskt omfång (126dB). Detta ger en maximal RMS ut på 6 volt – för att ge så bra förutsättningar som möjligt för vilken professionell hörlur som helst.

Utökad hörlurslyssning genom Aural ID™ teknologi

Genelecs Aural ID teknologi möjliggör att få och använda din personliga HRTF-data för att återge pålitlig stereo-, multikanals- eller rumsligt ljud i olika format med precis ljudplacering och en ”utanför huvudet” återskapning av ljud – genom användandet av vilken professionell hörlur som helst. Aural ID integreras perfekt med hörlursutgången på 9320A, för högsta möjliga lyssningsstandard för hörlurar.

4. Högtalarkalibrering med GLM och kalibrerad lyssningsnivå

Automatisk GLM AutoCal™ kalibrering

GLM-mjukvaran fungerar ihop med Genelec Smart Active Monitoring (SAM) system för att ge dig en neutral, noggrant anpassad ljudåtergivning för högtalare – med korrekt kalibrerat och ekvaliserat stöd för subbasar vid behov – och tillgång till den detaljerade rumsakustiska rapporten GRADE™. För att möjliggöra detta, ingår en fabrikskalibrerad referensmikrofon när du köper en 9320A.

Anpassning av alla lyssningsalternativ

9320A möjliggör nivåkalibrering av alla dina högtalar-layouts och hörlurar, för smidigast möjliga växling mellan högtalarbaserad och hörlursbaserad lyssning.

5. Säker lyssning – uppskattning av bullerdos

Stöd för hörselhälsa under lyssningen

Kontinuerlig A-, C-, och Z-vägd SPL-mätning som visas på den bakgrundsbelysta displayen i 9320A, ger möjlighet till en snabb bedömning av säkerheten för din hörsel. SPL-mätningen sker med hjälp av den inkluderade mätmikrofonen för högtalarna och kalkyleras genom känslighetsdata för hörluren du använder. Ljudteknikerns bullerdos loggas, och alarm vid för höga doser kan enkelt ställas in. Kombinerat med att kunna skapa linjär lyssning – något som naturligt minimerar hörseltrötthet – gör dessa funktioner 9320A en nyckelkomponent för att skydda din hörsel.

Hur används den?


9320A är framtagen för professionella ljudtekniker i både fasta och mobila installationer.

9320A är idealisk för stereo- och multikanals musikstudior, ljudstudior för spel, sändning, streaming och AV-postproduktion och erbjuder smidig hantering av SAM högtalar-system - från stereo till multikanal - och direkt anslutning för övervakning av analogt och digitalt AES/EBU-stereoljud via högtalare och hörlurar.

Ingångarna på enheten är:

• Stereo USB-ljud
• Två analoga balanserade linjeingångar
• Stereo AES/EBU digitalt ljud

Dessa tre ingångsalternativ ger enorm flexibilitet, med möjligheten att smidigt växla mellan varje ingång och enkelt skicka vidare till direkt anslutna analoga och digitala stereo eller stereo med subbas högtalarsystem eller professionella hörlurar. Varje utgång kan nivåbalanseras för sömlös växling mellan alla in- och utgångar.

9320A är avsedd för att användas tillsammans med en dator som kör GLM-mjukvaran och Aural ID mjukvaran men kan även användas utan dator.

9320A har en USB-C anslutning där den även får ström. Den kräver max 2.5W och är därför kompatibel med vilken dator med DAW som helst. Om den anslutna datorn inte kan mata 9320A med ström, finns en separat USB-C ingång tillgänglig. Frekvensgången på alla in- och utgångar går upp till 46kHz och har ett dynamiskt omfång på mer än 120dB, THD+N lägre än -110dB och minimal in till ut fördröjning mellan 2 och 3.2 ms.

Olika sätt att använda 9320A

9320A ‘Out of the Box’ – Dual Stereo Basic

9320A with GLM – Dual Stereo GLM

9320A with GLM – Dual Stereo / Headphone Immersive

9320A Dual Stereo In-Room Immersive / Headphone Immersive Plug-in

9320A Stand-Alone Aural ID + Immersive SAM Monitors

9320A Dual Stereo In-Room Immersive / Headphone Immersive App

Genelec

9320A SAM™ Reference Controller

Färgval
Levereras med:

-9320A GENELEC SAM™ Reference Controller.
-USB Type C to Type C kabel (längd 2 m).
-Genelec fabriks-kalibrerad referensmikrofon och mikrofonhållare.

Garanti
Två års oregistrerad, och fem år (totalt) för registrerade användare.

Genelec

9320A SAM™ Reference Controller

Färgval

Signalflöde och meny

Genelec 9320A Signalfluss und Menü-Zugriff

Tekniska specifikationer

Genelec 9320A Connectors

Dimensioner

Höjd: 60 mm (2.4 inches)
Bredd: 190 mm (7.5 inches)
Längd: 139 mm (5.5 inches)
Vikt: 0.9 kg (2.0 lb)


Sammanfattning av prestanda
För-beställ 9320A

9320A finns nu att förbeställa och förväntad leverans är från Januari 2024.


Hitta din lokala återförsäljare nedan för att beställa ditt ex.

Hitta Din Återförsäljare

Ange din stad för att hitta din närmaste Genelec-återförsäljare

Filters
X Filters
All
Studio Monitorer
Ljudsystem för hemmet
AV Installation
Teknisk Support
Showroom
Experience Centre
SAM Certified
Smart IP Certified
Land

UNIO lyssningsplattform – steg ett


Den kombinerade kraften i SAM-, GLM- och Aural ID teknologi.

Genelec’s SAM-system är den mest flexibla och avancerade högtalarlösningen för studios idag och erbjuder omfattande, lösningsorienterad och nätverkade monitorer för både analoga och digitala signaler för i stort sett alla behov. Det är ett oumbärligt verktyg för ljudtekniker, och använder GLM-mjukvaran för att automatiskt anpassa sig till den akustiska miljön och justerar för nivåer, fördröjning och rumsavvikelser. Systemet kan kontrolleras via GLM, som erbjuder dig att bygga upp en väldigt flexibel och exakt högtalarlösning.

Kalibreringen och styrningen i GLM – som hanterar SAM-högtalare och subbasar över ett lättanslutet nätverk – är väldigt intuitivt och innehåller mängder av funktioner. Mjukvaran ger möjlighet att enkelt justera nivåer, avståndsfördröjning och rumskompensation genom att använda vårt state-of-the-art robusta patenterade AutoCalTM 2 automatiska kalibreringssystem. Parametrar och inställningar lagras sedan i mjukvaran, alternativt i respektive högtalare, för att du skall kunna koppla bort GLM-nätverket om du vill. Bredvid den automatiska kalibreringen har SAM-högtalare möjlighet att bli optimerade för olika arbetssätt eller presonliga preferenser.

Aural ID är kanske det enklaste och exakta sättet att få din egna HRTF-profil och använda den för pålitlig, professionell viruell monitoring via hörlurar – oavsett om du arbetar i stereo, multikanal eller immersivt. Vår Aural ID plug-in tillhandahåller ett antal verktyg för att justera din virtuella monitoring-upplevelse till ditt arbetssätt och är nära integrerat med GLM för att utterligare hjälpa dig att simulera din högtalar-setup med hjälp av hörlurar.

Även om dina projekt behöver flyttas mellan rum, eller behöver göras på resande fot, kan UNIO hjälpa dig att utnyttja den anpassningsbara SAM-, GLM- och Aural ID teknologin till fullo genom att erbjuda en lyssningsupplevelse du kan lita på. Detta är den högsta möjliga överensstämmelsen mellan högtalare och hörlurar, med neutral återgivning av ljudbild och låg distorsion som bas.


Läs mer om GLM ›

Gå till MyGenelec ›