Smart IP högtalare - Genelec Sverige

Smart IP

Smart IP är varje installatörs dröm: en serie med nätverkade högtalarsystem som levererar fantastiskt ljud, kraft och övervakning via en enda CAT-kabel.


Titta på vår video ›

Smart IP är varje installatörs dröm: en serie med nätverkade högtalarsystem som levererar fantastiskt ljud, kraft och övervakning via en enda CAT-kabel.


Titta på vår video ›


Kraft till högtalaren.
Kraft till installatören.


Sedan lanseringen 2019 har Smart IP familjen växt till att innehålla tre kompakta högtalar-modeller, program för systemövervakning och en enkel, intuitiv app för slutanvändare. Den estetiskt tilltalande Smart IP serien kombinerar ljud med studio-kvalitet med den flexibilitet och bekvämlighet ljud över nätverk medför.

“Med allt du behöver via en enda, standard nätverkskabel – inklusive tillräckligt med effekt för att användas i installationer som kräver upp till medium ljudtryck – har installatörer nu en komplett lösning nära till hands: högtalare med toppkvalitet med inbyggd processing och integrerade förstärkare, allt underbyggt av Genelec’s välkända ljud- och byggkvalitet.”

—Aki Mäkivirta • Genelec Director of R&D


Skapad för proffs

Smart IP är designad för kräsna kunder som kräver ljud med premium-kvalitet som snabbt och sömlöst kan integreras i vilekn AV-lösning som helst oavsett komplexitet.

Strömmatad via PoE och kompatibel med både Dante och AES67, Smart IP har en flexibel högtalarhantering som ger system-designers, integratörer och installatörer en skalbar, kraftfull och kostnadseffektiv lösning.

I och med valen mellan väggmontage, infällnad och nedpendlat, i kombination med ett brett sortiment av monteringstillbehör och färger, smälter Smart IP in perfekt i vilken miljö och färgtema som helst.

Exceptionellt ljud

För att leverera rent ljud, använder Smart IP högtalarna samma två-vägsteknologi som har gjort Genelec till förstahandsvalet inom studio- och broadcastmiljöer under mer än 40 år.

Tack vare vår “Minimum Diffraction Enclosure” och ”Directivity Control Waveguide”, blir ljudet från Smart IP högtalarna klart och tydligt med vacker, unison spridning, kombinerat med 24/7 pålitlighet.

Det finns mer! Smart IP stöder okomprimerade ljudströmmar med låg fördröjning direkt in i varje högtalare, med synkronisering på under mikrosekundnivå för perfekt ljudåtergivning. Varje högtalare stöder upp till åtta ljudkanaler i en ström med samplingsfrekvenser från 32 till 96kHz och upplösning från 16 till 24 bitar, allt hanterat via mjukvaran Dante Controller.

Total kontroll

Smart IP Manager är designad för att användas nära alla Smart IP högtalarsystem och ger installatörer möjlighet att konfigurera ett system med nästan obegränsat antal rum, zoner, högtalare och ljudkanaler. Mjukvaran innefattar även ”device discovery”, filter i varje högtalare, gruppering av högtalare och statusövervakning. Det gör det lätt för en installatör att driftsätta Smart IP högtalare i mycket komplexa och akustiskt krävande miljöer, med publika API-kommandon som ger möjlighet till tredjeparts-styrning via hårdvara, mjukvara eller hus-automationssystem

För små, mindre komplexa installationer ger appen Smart IP Controller slutanvändaren möjlighet till enkel kontroll av ljud på/av, volymkontroll, standby på/av och zon-kontroll, allt via en mobiltelefon eller surfplatta. Appen kommer automatiskt hitta högtalare på nätverket och ger användaren ett rent och intuitivt gränssnitt som både experter och noviser kommer tycka är enkelt.

Hållbarhet

Smart IP högtalaren är skapad ihop med den ledande finske designern Harri Koskinen som har gett den en elegant minimalistisk design i återvunnen aluminium. Högtalaren är byggd enligt de högsta miljökraven i vår fabrik i Iiisalmi, Finland.

Smart IP system är konstruerade med låg effektförbrukning i tanken och ger många års tillförlitlighet, allt med stöd av Genelec’s kända service och support. Detta gör Smart IP högtalare till en säker, långsiktigt och miljövänlig investering.

Genelec Smart IP | Premium networked audio for AV made simple

Genelec Smart IP | Snabbguide - så skapar du ett enkelt system med ljud över nätverk


Hur funkar det?

Vi har designat tvåvägs-högtalare länge och lanserade vår första tvåvägs IP studiomodell redan 2016, men det var Power-Over-Ethernet som var nyckeln till den enda kabeln i Smart IP designen.

Smart IP använder en egenutvecklad strömhantering som levererar mycket högre ljudtryck än vad som tidigare var möjligt via vanlig PoE. Smart IP kan faktiskt generera maxljudtryck som räcker för små och mediumstora ljudsystem, det är vi först i världen med.

Den inbyggda nätdelen lagrar kraft som gör det möjligt för Smart IP högtalare att fungera med dynamiska ljudsignaler, musik och tal. Eftersom ljudsignaler varierar i nivå kommer toppar komma ibland medan medelnivån, RMS, håller sig mycket lägre.

Smart IP Högtalare

4410A

Smart IP Installationshögtalare

När det är ont om plats, ger 4410A dig bekvämligheten av Smart IP via en nätverkskabel i ett super-kompakt format med bra ljudtryck.


SPL

96 dB

Förstärkareffekt

18 W Bass (Class D) + 18 W Treble (Class D)

Frekvensomfång

67 Hz - 40 kHz (-6 dB)

Noggrannhet Frekvensomfång

± 2.5 dB (74 Hz - 20 kHz)

Storlek på högtalarelement

76mm Bass + 19mm Treble (vy i tum)

Mått

H 181 x W 121 x D 115 mm, (vy i tum)

Vikt

1.5 kg / 3.3 lb

Anslutningar

1 x RJ45 AES67 / Dante Input

4420A

Smart IP Installationshögtalare

Nya 4420A har Smart IP-teknikens kraft och flexibilitet i ett ultrakompakt kabinett och ger klarhet, tydlighet och enhetlig rumstäckning även i de allra minsta utrymmena.


SPL

100 dB

Förstärkareffekt

50 W Bass (Class D) + 50 W Treble (Class D)

Frekvensomfång

55 Hz - 39 kHz (-6 dB)

Noggrannhet Frekvensomfång

± 1.5 dB (62 Hz - 20 kHz)

Storlek på högtalarelement

105mm Woofer + 19mm Tweeter (vy i tum)

Mått

H 226 x W 151 x D 142 mm, (vy i tum)

Vikt

3.1 kg / 6.8 lb

Anslutningar

1 x Euroblock Analog Input

1 x RJ45 AES67 / Dante Input

4430A

Smart IP Installationshögtalare

Är du ute efter oöverträffat ljud via IP? Med 4430A får du ström, ljud och högtalarhantering via en enda CAT-kabel av standardtyp som ger oöverträffad flexibilitet, kostnadseffektivitet och enkel installation.


SPL

104 dB

Förstärkareffekt

50 W Bass (Class D) + 50 W Treble (Class D)

Frekvensomfång

45 Hz - 39 kHz (-6 dB)

Noggrannhet Frekvensomfång

± 1.5 dB (58 Hz - 20 kHz)

Storlek på högtalarelement

130mm Woofer + 19mm Tweeter (vy i tum)

Mått

H 285 x W 189 x D 178 mm, (vy i tum)

Vikt

5.1 kg / 11.2 lb

Anslutningar

1 x RJ45 AES67 / Dante Input

1 x Euroblock Analog Input

Ord från användare

Genelec Smart IP | Supercell AV: Premium audio adds muscle to mobile-gaming giant’s HQ

Genelec Smart IP | Sports Museum: Premium audio completes the experience

Genelec Smart IP | Office Space: Cecil Coworking embrace premium audio and design

Referenser

Hitta Din Återförsäljare

Ange din stad för att hitta din närmaste Genelec-återförsäljare

Filters
X Filters
All
Studio Monitorer
Ljudsystem för hemmet
AV Installation
Teknisk Support
Showroom
Experience Centre
SAM Certified
Smart IP Certified
Land