Mastring

Mastring kräver en ytterst kritisk lyssningsmiljö med monitorhögtalare som återger ljudet korrekt, sanningsenligt och... brutalt ärligt.

Detaljerat och transparent

Som mastringstekniker är det du som kopplar samman artisten och lyssnaren och det är du som säkerställer att musiken överförs väl till så många olika uppspelningsenheter som möjligt. Det är ett svårt jobb som kräver ett monitorsystem med kliniskt rent och transparent ljud så att du kan fokusera till 100 % på musiken – inte på högtalaren.

Kompromissa inte

Genelecs monitorhögtalare är det perfekta valet för mastring. De tar fram detaljerna i ljudet på en nivå som de flesta andra högtalare inte klarar av. Med minimal färgning, neutral frekvensgång, högt headroom och en precis ljudbild ger Genelecs monitorhögtalare otroligt neutralt ljud samtidigt som de framhäver alla knäppande, klickande ljud och brus på de låga nivåerna som kan påverka musiken negativt.

Utmaningar vi kan hjälpa dig med

Känns det bra?

Du vet säkert att nyckeln till framgångsrik mastring är att bygga upp en akustisk miljö som du kan lita på och känna dig bekväm med.

Du behöver bra akustisk design och en noggrann placering av utrustningen för att uppnå symmetri i rummet. Ditt val av monitorhögtalare påverkar naturligtvis också din förmåga att kunna jobba på rätt sätt och producera mastrar.

Alla monitorhögtalare från Genelec producerar en elegant, platt frekvensgång redan när de levereras, men i de fall där rummet fortfarande orsakar oönskade akustiska effekter har vi en uppsättning verktyg som kan kompensera för detta – från enkla EQ-reglage för rumskorrigering på bakpanelen till den fullständiga effektivitet och flexibilitet som vår kalibreringsprogramvara GLM erbjuder.

Så välj Genelec för att göra ett bra rum till ett riktigt bra rum.


Ta kontroll över de låga frekvenserna

Point source-koaxialmonitorerna i serien ”The Ones” har nu kompletterats med det adaptiva baselementet W371A, som går längre än något annat system när det gäller att avlägsna ofördelaktiga effekter som lyssningsmiljön har på LF-återgivningen.

För mastringstekniker är denna kombination av point source-precision och adaptiv lågfrekvensåtergivning revolutionerande. När de används tillsammans utgör de ett fullregister-monitorsystem som kan användas vid högre ljudtrycksnivåer och längre lyssningsavstånd samtidigt som det levererar både direkt och reflekterat ljud som är fritt från färgning – och en plattare och jämnare frekvensgång med en mer sammanhängande lågfrekvensljudbild.

Detta fristående system kan placeras på ett optimalt sätt i din mastringsstudio och ger dig möjligheten att växla mellan närfälts- och huvudhögtalare utan att ljudbilden ändras.


Kalibrera din lyssningsnivå

Vår programvara GLM utvecklas ständigt och är utformad för att kunna integreras med vårt utbud av smarta, aktiva monitorhögtalare, vilket gör att du kan kalibrera både rummet och din lyssningsnivå.

Kalibreringsfunktionerna i GLM är baserade på erfarenheter från tusentals studior världen över och gör att du kan optimera varje smart, aktiv monitorhögtalare från Genelec för just ditt utrymme genom att analysera och justera nivåer, frekvensgång och avståndsfördröjning.

Men GLM:s förmåga att kalibrera och kontrollera lyssningsnivån är precis lika viktig för mastringsteknikern, eftersom vår känslighet för olika ljudfrekvenser varierar avsevärt beroende på ljudtrycksnivån. Det är bara genom att jobba med en noggrant kalibrerad SPL-nivå som man kan vara helt säker på att uppnå konsekvens och precision vid mastringen. I programvaran GLM finns en master fader som är utformad för att kontrollera ljudet antingen på en relativ dB-skala eller en absolut SPL-skala, eller med externa volymreglage som finns tillgängliga som tillbehör både i trådlöst utförande och med kabel.


Referenser

Genelec Pro Studio Interview: Finnvox studios (Helsinki, Finland)


Hitta Din Återförsäljare

Ange din stad för att hitta din närmaste Genelec-återförsäljare

Filters
X Filters
All
Studio Monitorer
Ljudsystem för hemmet
AV Installation
Teknisk Support
Showroom
Experience Centre
SAM Certified
Smart IP Certified
Land