Mål, vision och värderingar

Genelec grundades 1978 och professionella monitorhögtalare har alltid varit kärnan i vår verksamhet. Vårt oöverträffade engagemang för forskning och utveckling har lett till ett antal genombrott i branschen och etablerat Genelec som ledare inom aktiva monitorhögtalare.

40 år senare är Genelecs monitorhögtalare trogna företagets grundläggande filosofi, som går ut på att erbjuda tillförlitlighet, neutral ljudåtergivning oavsett storlek samt möjligheten att anpassa frekvensgången till lyssningsmiljön.

Vi står fast vid våra grundläggande principer. Vi vill också behålla vår kärnverksamhets ledande position med monitorhögtalare som ger neutralt ljud för alla behov – från mono- till multikanalåtergivning. Våra kunder får allt stöd de behöver – från rådgivning om akustik och kalibreringstjänster till teknisk service och garanterad lång produktlivslängd. Att köpa en produkt från Genelec är den tryggaste investeringen för ljudproduktion.

Vi vill vara ett unikt företag och stävar efter att överträffa förväntningarna i alla aspekter av vår verksamhet. Detta innebär att vi erbjuder förstklassiga produkter och utomordentlig service till både våra slutkunder och företagspartner.

Under det senaste decenniet har vår verksamhet expanderat utöver professionella studiomonitorer till utvalda konsument- och AV-marknader. Våra produkter finns i allt fler hem och AV-installationer såväl som i hemmabiosystem där musik och soundtrack kommer till liv precis på det sätt som det spelades in på. Även om användningsområdena är många finns det en önskan som alltid består: att få det bästa möjliga ljudet.

Vårt mål

Genelecs mål är att hjälpa våra kunder att uppfylla sina drömmar genom att erbjuda det bästa möjliga ljudet.

Våra värderingar

Övertygelse, entusiasm, ärlighet, respekt och rättvisa.

Vår vision

Det mest eftertraktade varumärket bland professionella studiomonitorer och på utvalda, kvalitetsmedvetna nischmarknader.