Musikstudios

Ett par riktigt precisa monitorhögtalare är den viktigaste komponenten i alla professionella inspelningsstudios.

Hör verkligheten

Alla beslut du tar när du jobbar med inspelning eller mixning är beroende av att dina monitorhögtalare berättar hur det verkligen låter. Annars är det som att försöka måla en tavla med solglasögon på. Genelecs monitorhögtalare ger dig en fullt verklighetstrogen referenslyssning som gör att du kan höra de allra finaste detaljerna i ljudet utan någon färgning. Du kan lita på det du hör.

Släpp loss kreativiteten

När du vet att du kan lita på dina monitorhögtalare kan artisten, ljudteknikern och producenten fokusera på det som är viktigt – den kreativa processen. Genelec-högtalares välkända neutralitet säkerställer att dina monitorhögtalare aldrig blir ett hinder när du skapar musik.

Utmaningar vi kan hjälpa dig med

Få dina mixar att låta bra överallt

Har du någonsin producerat en låt som låter perfekt i din studio – bara för att märka att den låter helt platt i ett annat system?

Det du hör från andra studiomonitorer kan i stor utsträckning påverkas av hur rummet ser ut, så det är vanligt att dina mixar låter helt annorlunda på andra ställen. Vårt mål har alltid varit att minimera rummets negativa påverkan på det ljud du hör – detta gör vi med hjälp av en innovativ design av element, kabinett och elektronik.

När du noggrant har placerat ut monitorhögtalarna använder du bara de enkla rumskorrigeringsreglagen på bakpanelen –- eller kalibreringsprogramvaran GLM till vår serie med smarta, aktiva monitorhögtalare – för att anpassa dina Genelec-högtalare till just ditt rum. På så sätt kan du höra mer av musiken och mindre av rummet.


Arbete i trånga utrymmen

Studioutrymmena har blivit mindre under årens lopp och vi har utvecklat vårt produktutbud för att uppfylla den moderna inspelningsstudions behov.

Även om du har plats och budget för väggmonterade studiomonitorer med fullregister är det sannolikt att du kommer att behöva arbeta i mer kompakta utrymmen.

Som tur är har vår serie av studiomonitorer allt du behöver. Du får konsekvent neutral återgivning både med vår flaggskeppsstudiomonitor 1236A, våra mittfältsmodeller och de minsta närfältsmonitorerna. Alla ger en hög SPL, utökad frekvensgång, låg distorsion och oöverträffad tillförlitlighet – alla de egenskaper som Genelec är kända för.


Stanna i ”the sweet spot”

Många monitorhögtalare skryter med sin utmärkta återgivning när man står precis framför högtalaren, det som kallas on-axis, men det är svårare att uppnå riktigt bra prestanda off-axis.

Högtalare från Genelec har ett brett, ofärgat lyssningsområde som gör att du kan fatta rätt beslut, även om du sitter utanför den vanligtvis begränsade ”sweet spot” som andra monitorhögtalare har.

Det ger dig frihet att förflytta dig längs mixerbordet och använda de yttre racken, samtidigt som du kan vara säker på att du hör det du ska höra. Det innebär att du kan jobba snabbare, och eftersom Genelecs högtalare är kända för sitt ofärgade ljud kan du undvika lyssningströtthet även under längre sessioner.


Referenser

One on One with Christian Walz | Genelec 8351 | Interview

Genelec Visits Morten Lindberg’s Stunning Immersive Audio Studio

One on One with Paul Norris, Metropolis Studios | Genelec 8351 | Interview

One on One with Sylvia Massy | Genelec 8351 | Interview

One on One Interview | Engineer Richard Chycki reflects on Genelec The Ones and GLM software

Trina Shoemaker on Genelec 8351 SAM™ Monitors “I’m glad I love my speakers”

Engineer David Reitzas Reflects on the Genelec 8351A Studio Monitors


Hitta Din Återförsäljare

Ange din stad för att hitta din närmaste Genelec-återförsäljare

Filters
X Filters
All
Studio Monitorer
Ljudsystem för hemmet
AV Installation
Teknisk Support
Showroom
Experience Centre
SAM Certified
Smart IP Certified
Land