DJ:ar och elektronisk musik

Oavsett om du spelar din musik på en klubb eller via en Bluetooth-högtalare hemma kan du lita på att Genelec får det att låta perfekt – var du än befinner dig.

lds lumberjack White 8351 Upgrade SAM™ Studio Monitor

En helt ofärgad lyssningsupplevelse

Elektronisk dansmusik är en väldigt intensiv genre och DJ-producenter har nu tillgång till otroligt avancerad ljudutrustning. Men precisa monitorhögtalare är avgörande för att du ska kunna höra hur din mix VERKLIGEN låter – utan någon färgning. Med Genelec kan du producera mixar som låter din publik uppleva din musik på precis samma sätt som du.

Studio

Starkt och klart ljud

Vi vet att DJ-producenter behöver monitorhögtalare som kan låta riktigt starkt och erbjuda både kraft och utökad basrespons. Det fina med monitorhögtalare från Genelec är att de ger dig all den kraft du behöver för att känna musiken på riktigt, samtidigt som de ger en neutral referenslyssning som är otroligt viktig när man ska skapa en bra mix.

Utmaningar vi kan hjälpa dig med

Bra ljud på klubben

Du har säkert varit med om det: din mix låter helt fantastiskt i studion, men sedan spelar du den på klubben och... vad hände?

Tyvärr är det här ett vanligt fenomen med sämre ”DJ-högtalare” som saknar den detalj och platta frekvensgång som krävs för bra referenslyssning. De maskerar de fina detaljerna i musiken och överdriver ofta basen – och när du då sänker LF-nivån får du en mix med ”tunt” basljud när den spelas på andra system.

Högtalare från Genelec avslöjar istället eventuella små brister i mixen så att du kan justera både kick och bas på ett tillförlitligt sätt. Eftersom monitorhögtalare från Genelec enkelt kan anpassas efter rummet innebär det dessutom att du kan kompensera för eventuell artificiell LF-återgivning som rummet orsakar – vilket säkerställer en platt återgivning oavsett vilken lokal du befinner dig i.


Lita på det du hör

Oavsett om du kontrollerar balansen vid låga nivåer eller vrider upp mixen för att känna energin måste du kunna höra hur det faktiskt låter.

För tillförlitlig mixning – och för att skydda din hörsel – rekommenderar vi alltid lyssning på en konsekvent och rimlig ljudnivå, men det finns såklart tillfällen när du vill höja volymen på uppspelningen lite under korta stunder för att få rätt känsla för en låt.

Alla studiomonitorer från Genelec, oavsett storlek, har en hög SPL – särskilt vid låga frekvenser. Vissa monitorhögtalare börjar låta bräckliga och obalanserade vid högre uppspelningsvolymer, men med Genelec kan du alltid lita på att det du hör när du lyssnar på en hög volym fortfarande är en ofärgad och neutral referens. Det minskar dessutom risken för lyssningströtthet, även vid längre sessioner.


Stora rum, små rum

I dag kan du skapa eller spela in musik var som helst – i en kommersiell musikstudio, i din egen studio, i sovrummet eller i ett hotellrum.

Därför erbjuder Genelec ett oöverträffat utbud av monitorhögtalare – från den riktigt stora fullregistermonitorn till den allra minsta, portabla närfältsmodellen – med en omfattande familj av kompletterande subwoofers så att du kan optimera LF-prestandan ytterligare.

Så oavsett om du har tillgång till ett eget, stort kontrollrum eller behöver ett par kompakta monitorhögtalare du kan packa ner och ta med dig när du reser, har Genelec en lösning för dig. Dessutom har alla monitorhögtalare från Genelec EQ med rumskorrigering, vilket innebär att du kan optimera dina monitorhögtalare för akustiken i rummet, oavsett vilken miljö du befinner dig i.


Referenser

Welcome to Oz Labs, home of Ummet Ozcan

One on One with Steve Angello | Genelec 8351 | Interview

Inside David Guetta’s Genelec-powered recording studio | Genelec 1234 & 7380

One on One with Darude | Genelec 8351 | Interview

One on One with Danny Byrd | Genelec 8351| Interview

One on One Interview | Producer Engineer DJ Swivel Makes His Mark on Genelec 8351s

Clubbing TV upgrades their monitor systems to Genelec 8351's


Hitta Din Återförsäljare

Ange din stad för att hitta din närmaste Genelec-återförsäljare

Filters
X Filters
All
Studio Monitorer
Ljudsystem för hemmet
AV Installation
Teknisk Support
Showroom
Experience Centre
SAM Certified
Smart IP Certified
Land