Hemmastudior och låtskrivande

Vårt sortiment av monitorhögtalare växer i takt med att hemmastudior utvecklas och blir alltmer populära. I vårt omfattande utbud av monitorhögtalare finns allt du behöver – oavsett din budget och storleken på ditt rum kan du spela in musik som ett proffs.

Var kreativ – var du än är

I dag kan man skapa musik på många olika platser, så du behöver inte oroa dig ifall ditt ljudsystem är litet och du bara har ett rum med grundläggande akustisk behandling. Det fina med Genelecs monitorhögtalare är att deras neutrala, transparenta ljudåtergivning och förmåga att anpassa sig till rummet gör att kan du höra hur din musik verkligen låter. Detta hjälper dig att producera mixar som låter fantastiska även i andra system.

Proffsens val

Allt ljud du hör när du skapar, spelar in och mixar musik påverkas av kvaliteten på dina monitorhögtalare – de är din viktigaste utrustning så det är viktigt att du väljer rätt. Världens främsta musikproducenter har förlitat sig på Genelec i över 40 år för att leverera verklighetstrogen uppspelning av ljud utan någon färgning. Förtjänar inte din musik samma kvalitet??

Utmaningar vi kan hjälpa dig med

Att hantera problematisk rumsakustik

Många hemmastudior är belägna i rum som inte i första hand är avsedda att spela in i. Det innebär att du och din utrustning måste vara flexibla.

Vi rekommenderar visserligen att du utför viss grundläggande akustisk behandling och följer våra enkla instruktioner för hur man placerar och konfigurerar sina monitorhögtalare (se vår Installationsguide för monitorhögtalare), men vår designfilosofi har alltid varit att minimera negativ akustisk påverkan på din studio så att du hör mer av din musik – och mindre av ditt rum!

Detta uppnår vi genom en kombination av smart utformade element, kabinett och elektroniska komponenter – vilket innebär att du hör precist, ofärgat ljud även om du ändrar din lyssningsposition. Med våra enkla rumskorrigeringsreglage på bakpanelen eller vår kalibreringsprogramvara GLM kan du dessutom optimera dina monitorhögtalare för din studio ytterligare.


Trånga utrymmen

Utvecklingen av den digitala arbetsstationen för ljud (DAW) har gjort att en hel generation av musikskapare bygger hemmastudior i fascinerande små utrymmen.

Detta innebär naturligtvis att studiomonitorerna måste vara kompakta – utan att man för den sakens skull offrar lågfrekvensdjupet och de generösa uppspelningsvolymer som behövs för att kunna ta beslut när man spelar in och mixar.

Vårt utbud av monitorhögtalare har en otrolig förmåga att leverera stort ljud trots att de är små – delvis tack vare våra kabinett av miljövänligt återvunnet aluminium, vars tunna väggar och stora invändiga volym producerar en basåtergivning och SPL som utklassar många fysiskt större monitorhögtalare. Med vårt omfattande utbud av högtalarfästen och väskor är det dessutom enkelt att sätta upp, justera och resa med dina Genelec-högtalare.


Få det att låta bra på andra system

Det finns inget tråkigare än att spela sin låt på någon annans system och inse att den låter helt annorlunda än den lät när du spelade den i ditt rum.

Ett vanligt problem med dåligt designade monitorhögtalare är en överdriven bas- och diskantåtergivning. Det beror på att man ofta reducerar EQ:n under inspelning och mixning för att kompensera, vilket gör att mixen kommer att ha brister när det gäller både låg- och högfrekvens på andra system.

Med Genelec kan du vara säker på att alla monitorhögtalare levereras med en perfekt platt, neutral frekvensgång, och om rummet ger oönskade effekter (till exempel baslyft när monitorhögtalaren är placerad nära en vägg) ger vi dig möjlighet att skräddarsy återgivningen från dina Genelec-högtalare utifrån detta. Inga andra monitorhögtalare ger dig lika mycket hjälp med att producera mixar som låter riktigt bra – överallt.


Referenser

"Music Doesn't Influence My Life, It Is My Life."

"Sound is so important. To be able to trust what you hear." | Genelec 8331| Home Studio

A-Pop Castle 2017 - G Livelab

Stockholm Songwriting Camp 2017


Hitta Din Återförsäljare

Ange din stad för att hitta din närmaste Genelec-återförsäljare

Filters
X Filters
All
Studio Monitorer
Ljudsystem för hemmet
AV Installation
Teknisk Support
Showroom
Experience Centre
SAM Certified
Smart IP Certified
Land