Tv & Gaming

För att verkligen kunna njuta av den fantastiska ljudkvaliteten i moderna tv-produktioner och datorspel behöver du de allra bästa högtalarna som tar fram alla nyanser i ljudlandskapet.

TV & Genelec Home Speakers

Släpp fram känslorna

Standarderna inom spelutveckling är nu så pass höga att det ibland kan vara svårt att se skillnad på ett tv-program och ett spel. De visuella scenerna ger information, men ljudet är det som tillför stämningar och känslor till upplevelsen – något som endast kan uppnås med hjälp av riktigt bra högtalare.

Hör det som proffsen hör

Med det otroligt stora utbudet av fantastiska spel och tv-program är det viktigt att ditt hemmaljudsystem har den kapacitet som krävs för att du ska kunna uppleva innehållet precis som skaparna önskar. Många proffs inom tv- och spelproduktion litar på Genelecs högtalare varje dag för att finjustera sina resultat. Varför inte uppleva samma kvalitet i ditt hem?

Utmaningar vi kan hjälpa dig med

Förbättra det dåliga tv-ljudet

Samtidigt som bildkvaliteten på dagens extremt tunna tv-skärmar förbättras i en svindlande takt innebär det ironiskt nog att det blir allt mindre plats för inbyggda högtalare. Det innebär i sin tur att tv-ljudet kan bli lidande.

Därför finns det stor potential att förbättra ljudet från din tv avsevärt, och när det blir allt vanligare med tv-apparater med både analoga och digitala utgångar är det både enkelt och extremt effektivt att uppgradera ditt system med ett par externa premiumhögtalare. Skillnaden är som natt och dag, med en enormt mycket bättre klarhet när det gäller musik, dialog och ljudeffekter.

Med vårt breda utbud av högtalare och subwoofers har vi en riktigt bra ljudlösning för dig oavsett storlek på rum och användningsområde – från tv-tittande med stereoljud till immersivt spelande.


Multikanalsljud

Det är ingen tvekan om att det kan vara svårt att gå tillbaka till stereo om man har upplevt hur fascinerande och verklighetstroget multikanalsljud är i film eller spel! Känslan av att vara helt innesluten och befinna sig mitt i handlingen är en extremt mäktig och fängslande upplevelse.

Att installera ett fullständigt immersivt system i vardagsrummet kan verka som en utmaning, men det är ofta den mest bekväma och naturliga platsen att koppla av på.

Den goda nyheten är att Genelec har en rad högtalare med kraftfullt ljud som samtidigt är kompakta och därmed ryms även i riktigt små utrymmen. Det innebär att du kan njuta av ett multikanalsystem i ditt vardagsrum, oavsett hur litet eller stort det är. Med superb ljudkvalitet, ett tilltalande utseende och ett stort urval av justerbara monteringslösningar kan du enkelt göra plats för dina högtalare i en hylla, på väggen eller i taket utan krångel.


Mer klarhet

De flesta av oss har blivit irriterande på att vissa dialoger är svåra att höra när vi tittar på tv – om man måste höja volymen eller slå på undertexterna är det uppenbarligen något som inte stämmer.

Om det låter naturligt när folk pratar har dina högtalare vanligtvis en bra balans, så dialoger är ett bra sätt att testa ditt system. Ibland kan högtalarnas placering göra det svårt att upprätthålla den naturliga balansen. Om en högtalare är placerad för nära en vägg producerar den automatiskt ett artificiellt basljud – det beror helt enkelt på fysikens lagar.

Den goda nyheten är att alla högtalare från Genelec har en uppsättning enkla rumskorrigeringsreglage på bakpanelen som gör att du snabbt och enkelt kan kompensera för detta. Det innebär att du kan vara säker på att få ett naturligt, ofärgat ljud oavsett hur rummet ser ut.


Referenser

SAM for Home Audio | Smart Active Monitoring Technology explained

SAM for Home Audio | Genelec Loudspeaker Manager explained

SAM for Home Audio | Auto-calibrating Genelec's high-end systems


Hitta Din Återförsäljare

Ange din stad för att hitta din närmaste Genelec-återförsäljare

Filters
X Filters
All
Studio Monitorer
Ljudsystem för hemmet
AV Installation
Teknisk Support
Showroom
Experience Centre
SAM Certified
Smart IP Certified
Land