Film, teater och postproduktion

George Lucas ska ha sagt: ”ljudet utgör hälften av filmupplevelsen”. Därför är det otroligt viktigt att världens bästa lyssningsverktyg ingår i din postproduktionsutrustning.

Upptäck alla detaljer

Postproduktion av ljud för film och tv kräver ett stort sinne för detaljer, och dina monitorhögtalare ska fungera som ett mikroskop för ljudet med ofärgad transparens och en precis ljudbild som ger dig alla fina nyanser i ljudet. Genelec har i flera decennier varit förstahandsvalet för postproduktionstekniker som kräver absolut precision.

Förbättra ditt arbetsflöde

Tid är pengar när det kommer till film och postproduktion, så tekniker måste kunna arbeta snabbt och effektivt. Genelec-högtalares precisa och detaljerade ljud gör ditt arbetsflöde mer effektivt genom att hjälpa dig att fatta välinformerade och korrekta mixningsbeslut snabbt – även under långa sessioner med komplext immersivt innehåll.

Utmaningar vi kan hjälpa dig med

Få mixar att låta bra överallt

En känd ljudtekniker sade nyligen till oss att ”när det låter bra i en Genelec-högtalare låter det bra överallt”. Så du kan lita på oss när det gäller att få dina mixar att låta bra överallt, varje gång.

I dag kan det innehåll du producerar sändas via en rad olika plattformar och mediaspelare, och tittarnas förväntningar har aldrig varit högre. Därför måste dina studiomonitorer kunna ge dig en absolut referens, utan färgning: det är bara så du kan vara säker på att du hör hur det verkligen låter och mixa på rätt sätt.

Sämre monitorhögtalare har ofta en tydligt obalanserad frekvensgång, vilket gör det omöjligt att göra en korrekt bedömning av kvaliteten på en mix. Det gör i sin tur att du kan behöva använda korrigerande EQ för att kompensera för högtalarens brister. Alla monitorhögtalare från Genelec lämnar vår fabrik med en elegant, platt frekvensgång och kan anpassas till din studiomiljö med hjälp av enkla EQ-reglage för rumskorrigering på bakpanelen – eller vår kraftfulla kalibreringsprogramvara GLM om du väljer våra smarta, aktiva monitorhögtalare.


Konsekvent ljud

Genelecs omfattande familj av monitorhögtalare och subwoofers innebär att du kan få fantastiskt konsekvent ljud mellan olika rum oavsett lyssningsavstånd och storleken på studiorna i lokalerna.

Våra användare kan intyga hur konsekvent ljud våra högtalare ger – från vår mest kompakta närfältsmodell till vår största fullregistermonitor. Varje modell har samma Genelec-DNA som ger neutral uppspelning, enastående ljudspridning och en bred ”sweet spot” utan färgning både on-axis och off-axis. Lägg sedan till möjligheten att optimera monitorhögtalarna för varje rum med hjälp av vår inbyggda rumskompenserings-EQ – eller kalibreringsprogramvaran GLM till våra smarta, aktiva högtalare – så har du den perfekta uppsättningen monitorhögtalare för att utrusta en lokal med flera rum.

Det är en stor fördel både för fast anställda och besökande ljudtekniker. De kommer att gilla vad de hör direkt – även om det är första gången de sitter i studion. Du behöver inte slösa tid på att ”lära känna rummet”, vilket ger dig maximal effektivitet.


Att använda immersivt ljud

Efter bio bidrar nu framväxten av streamingtjänster till att mängden immersivt innehåll växer ännu mer, och detta innebär både möjligheter och utmaningar för de som jobbar med ljudsändning.

Att mixa immersivt ljud gör det möjligt för ljudteknikern att skapa en känsla av inneslutning och realism vi inte har upplevt förut. Ett större antal kanaler och en mer komplex mix innebär samtidigt att behovet av en ofärgad uppspelning med exakt ljudbild blir ännu större. Genelec erbjuder en skalbar lösning med monitorhögtalare för immersiva ljudsystem av alla storlekar – från det lilla mixningsrummet till den stora dubbningsstudion – men det finns några viktiga aspekter man bör vara medveten om.

Tillförlitlig immersiv mixning är beroende av att varje monitorhögtalare i systemet är korrekt inställd när det gäller nivå, avstånd och frekvensgång – och det finns ingen lösning som gör det bättre än Genelecs smarta, aktiva monitorhögtalare som kan integreras med vår kalibreringsprogramvara GLM för att säkerställa att varje monitorhögtalare i systemet levererar en konsekvent och verklighetstrogen ljudkaraktär – oavsett hur rummet ser ut.


Referenser

Why a Genelec 7.1.4 SAM system is central to Voiceover Soho's immersive facility?

One on One with Phitz Hearne, Splice Post | Genelec 8351| Interview


Hitta Din Återförsäljare

Ange din stad för att hitta din närmaste Genelec-återförsäljare

Filters
X Filters
All
Studio Monitorer
Ljudsystem för hemmet
AV Installation
Teknisk Support
Showroom
Experience Centre
SAM Certified
Smart IP Certified
Land