Smart IP

AV Installatörer – vår nya Smart IP teknologi är nu tillgänglig.
Nu kan du äntligen leverera exceptionellt ljud, ström och sofistikerad högtalarstyrning via endast en CAT kabel.

Kraft till högtalaren.
Kraft till installatören.

En enda smart liten kabel.

Genelec är en global ledare inom professionella studiohögtalare och lanserar nu en unik öppen IP-nätverksteknik som ger ström, ljud, skalbar systemkonfigurering samt funktioner för kalibrering och övervakning – allt via en enda CAT-kabel av standardtyp.

Skönhet och diskretion på båda sidorna av väggen

Det sägs att användarvänlighet och stilrenhet är det som kännetecknar sofistikerat system. När du kombinerar Genelecs innovativa Smart IP-teknik med de nya PoE-drivna högtalarna 4420A och 4430A får du både och. Allt du behöver för att driva små- och medelstora system via en enda CAT-kabel av standardtyp. Upptäck hur Genelec skapar skönhet och diskretion på båda sidorna av väggen.

Radarparet.

Genelecs Smart IP-teknik och nya Power over Ethernet-drivna (PoE) högtalare 4420A och 4430A ger smidig installation med en enda kabel och överlägset ljud även för de mest krävande professionella ljudinstallationerna.smartip-cable-short”Utvecklingen av IP-plattformen ger integratörer ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att upprätta högkvalitativa och professionella ljusinstallationer.”

– Aki Mäkivirta • Forsknings- och utvecklingschef på GenelecBeprövad och tidsbesparande programvara.

Smidighet med en enda kabel – och det är bara början. Med Genelecs sofistikerade programvara för högtalarhantering ger Smart IP-plattformen flexibel systemintegrering, kontroll och hantering via IP.

Programvaran för högtalarhantering från Genelec är redan ett väletablerat och tillförlitligt verktyg inom företagets utbud av studiohögtalare. För att uppfylla integratörers specifika behov har Genelec utvecklat en skräddarsydd programvara som erbjuder en stor uppsättning verktyg för att lösa specifika ljudinstallationsproblem. Här ingår bland annat enhetsdetektering, automatisk rumsutjämning och -kalibrering samt systemhantering och statusövervakning.

Detta innebär betydligt mindre arbetstid för integratörer samtidigt som man säkerställer att systemet presterar med utomordentlig klarhet och taltydlighet.

smartip-computer

Genelec Smart IP Loudspeakers – Exceptional Sound over IP

Genelec and G Livelab Tampere: creating the perfect live music venue | Genelec AV

Genelec Smart IP helps deliver multisensory experience at Finnish Music Hall of Fame


Referenser

Skönhet och diskretion på båda sidorna av väggen.
Det sägs att användarvänlighet och stilrenhet är det som kännetecknar sofistikerade system. När du kombinerar Genelecs innovativa Smart IP-teknik med de nya PoE-drivna högtalarna 4420A och 4430A får du både och. Allt du behöver för att driva små- och medelstora system via en enda CAT-kabel av standardtyp. Upptäck hur Genelec skapar skönhet och diskretion på båda sidorna av väggen.

smartip-speakersÖverlägsen ljudkvalitet

Genelec snåla med ljudkvalitet? Aldrig. De nya PoE-försedda 4420A och 4430A högtalarna levererar Genelecs välkända högkvalitativa ljud vi gjort oss kända för till IP-nätverks baserade AV installationer.Smart konsument

Genelecs patenterade dynamiska förstärkarteknologi hjälper de smarta IP högtalarna att använda mindre effekt genom att lagra energi från strömkällan och på så sätt bättre balansera energikonsumtionen vid de toppar som uppstår vid låga frekvenser.Konstruerade för skönhet och prestanda, samt för lång livslängd.

Du kommer också att dra nytta av omfattande möjligheter till fjärrunderhåll och en imponerande 5-årig garanti på delar. För att inte nämna Genelec´s exceptionella hantverk och produktlivslängd, det senare många årtionden. Detta med blicken fast förankrad vid hållbarhetsfrågorna. Som ett exempel används enbart återanvänd aluminium i högtalarkabinetten, vilka i sin tur kan återanvändas i det oändliga.”Med allt som behövs levererat via en (1) standard nätverkskabel – inklusive tillräckligt med kraft och energi för medelstarka ljud-tryck har installatören en komplett lösning i sin hand: Högkvalitativa högtalare med inbyggd signal behandling och integrerade förstärkare, allt underbyggt av Genelecs välkända kvalitet.”

– Aki Mäkivirta • Utvecklingschef, Genelec.