Jarmo Masko

Till minne av Jarmo Masko (1954–2019)

Den 4 februari 2019 förlorade Genelec-familjen en av sina mest uppskattade medarbetare då Jarmo Masko gick bort.

Jarmo föddes i Finland men flyttade till Sverige när han var ung. Han var en otroligt viktig medarbetare på Genelec i nästan 20 år och arbetade med professionell ljudteknik i majoriteten av sitt arbetsliv. Under slutet av 1970-talet började Jarmo på Elfa Studio, en av de första professionella distributörerna av ljudutrustning i Sverige, och arbetade med ikoniska märken som Studer, Neumann och Dolby.

2001 började Jarmo arbeta på Genelec som säljchef i Europa och tog sig an rollen med engagemang, entusiasm och humor. Jarmo letade alltid efter nya sätt att förbättra vår verksamhet på och hade alltid ett leende på läpparna. Det gjorde honom mycket uppskattad bland kollegor och Genelecs affärspartner och kunder.

Jarmo var mycket betydelsefull för utvecklingen av vårt omfattande sortiment av tillbehör. Han insåg tidigt att möjligheten att montera våra högtalare i många olika lokaler skulle hjälpa våra kunder. Han hade rätt, och oavsett om det gällde väggmontering eller stativ till bord eller golv hade Jarmo mycket att göra med designen.

Jarmo älskade även Italien – människorna, klimatet, maten och vinet. Vi hade alla tänkt och hoppats på att Jarmo kunde få njuta av många soliga dagar i Italien med vänner och familj som pensionär. Det blev tyvärr inte så, men det är vad vi alla kommer att tänka på när vi minns honom.

Förutom en fantastisk kollega var Jarmo en trofast make, far och farfar och våra tankar går till hans fru Karin, barnen Jenny, Mikael och Joel samt barnbarnen Leo, Alicia och Lovika.

Vi har Jarmo att tacka för otroligt mycket. Att säga att vi saknar honom är en underdrift.

Farväl, vår vän.