Nya 9401A System Management enhet ger Genelec’s UNIO-plattform Audio Over IP

null Nya 9401A System Management enhet ger Genelec’s UNIO-plattform Audio Over IP

Nya 9401A System Management enhet ger Genelec’s UNIO-plattform Audio Over IP

Genelec, världsledande inom professionella högtalarlösningar för studios, utökar sin UNIO-plattform i och med introduktionen av 9401A audio-over-IP multikanals-interface.

9401A System Management enhet adderar nätverks-funktionalitet till Genelec’s utbud av Smart Active Monitors och Subwoofers, i formaten Ravenna-, AES67- och ST2110. Med 16 utgångskanaler, stöder 9401A alla format från stereo till 9.1.6, och ger enkelhet och flexibilitet som nätverkat multikanalsljud för med sig, till UNIO-plattformen.

Som ett komplement till Genelec’s Smart Active Monitors och subwoofers, har 9401A 16 digitala kanaler, plus en dedikerad subbasutgång och en stereo aux-utgång, allt via AES/EBU. Aux-utgången är en ideal hörlursutgång, binaural eller en andra stereoutgång, medan den täta integrationen med mjukvaran Genelec Loudspeaker Manager (GLM) ger möjlighet till komplett system-kalibrering, inklusive subbas-optimering och stöd för bass management. 9401A’s separata subbas-utgång möjliggör Smart Active Subwoofers att enkelt kopplas ihop för att ge utökat ljudtryck i de lägre frekvenserna, och antalet kanaler kan enkelt utökas med fler 9401A-enheter, för kompatibilitet med 22.2 och andra större multikanalsystem.

Som ett komplement till sina Audio-Over-IP funktioner, hanteras högtalare och kalibrering av Genelec’s egna GLM-nätverk i 9401A. Hårdvarukontroll av hela systemet kan göras med hjälp av den nya 9320A Reference Controller, som agerar som en brygga till UNIO-plattformen och ger direkt access via en knapptryckning till ett antal funktioner som är inbyggt i Smart Active Monitoring högtalar-serien.

2023_9401A_PR_Image_2

Prestandamässigt, är den 1HE höga 9401A kompatibel med samplingsfrekvenser från 44.1kHz till 192kHz och 16, 24 och 32 bitars upplösning. Genom använding av Gigabit Ethernet uppnås låg fördröjning, och stöd för ST2110-formatet med redundant nätverksanslutning ST 2022-7 samt NMOS-integration för integration i större nätverks- och automationssystem. 9401A är byggd för årtionden av pålitlig funktion med de högsta miljökraven och stöder även Genelec’s patenterade Intelligent Signal Sensing (ISS) teknologi för låg effektförbrukning.

Genelec’s VD Siamäk Naghian: “Med UNIO-plattformen kan vi för ljudtekniker tillhandahålla en brygga mellan högtalare och hörlurar, så att de sömlöst kan växla mellan de båda utan avbrott. Med 9401A erbjuder vi IP-nätverk till vår Smart Active Monitoring serie inklusive subbasar. Det visar ännu en gång hur Genelec’s lösningar representerar en framtidssäker investering i högtalarlösningar för studio och broadcast.”

Aktuella Nyheter