Förstklassig lyssning

Inga andra professionella högtalare kan mäta sig med Genelecs förmåga att låta dig uppleva varje detalj och nyans i ett musikstycke, precis som artisten vill att det ska låta. Med otroligt precis och transparent prestanda tar vi dig närmare musiken.

Professionellt ljud hemma

I över 40 år har artister och framstående ljudtekniker förlitat sig på Genelec-högtalares korrekta och klara ljud för att skapa legendarisk musik. Vårt sortiment av högtalare för hemmet har samma överlägsna kvalitet som våra produkter för professionellt bruk, så att du kan njuta av samma fantastiska ljudkvalitet i ditt hem.

Lyssna på musiken, inte på rummet

Det som kännetecknar en högkvalitativ högtalare är att den återger musiken verklighetstroget utan någon färgning. Men det du hör är alltid kombinationen av originalljudet från högtalaren och de akustiska förhållandena i rummet där du lyssnar. Alla Genelec-högtalare är noggrant utformade för att minimera rummets negativa påverkan på ljudet och har dessutom extrafunktioner för rumskorrigering som hjälper dig att ytterligare optimera dina högtalare för hemmet.

Utmaningar vi kan hjälpa dig med

Problematisk rumsakustik

Få privatpersoner vill utforma akustiken i det rum där de lyssnar på musik på samma sätt som en framstående musikstudio skulle göra.

På Genelec har vi dock ägnat över 40 år åt att utforma monitorhögtalare som är så toleranta som möjligt för utmanande rumsakustik, och vi går längre än någon annan tillverkare när det gäller att kompensera för rummets negativa påverkan.

Grundläggande akustisk behandling och att fundera noggrant på hur högtalarna ska placeras är en bra början, men vi hjälper dig att minimera rummets inverkan ytterligare genom att använda en kombination av noggrant utformade kabinett, element och elektroniska komponenter för att producera fantastiskt, ofärgat ljud – både on-axis och off-axis.

Genom att använda våra rumskorrigeringsreglage på bakpanelen – eller kalibreringsprogramvaran GLM till våra smarta, aktiva högtalare – kan du sedan finjustera ditt högtalarsystem så att du får neutralt, rent ljud oavsett lyssningsposition.


Att veta när det låter ”rätt”

Det är ofta lätt att höra skillnaden när du ändrar saker i din lyssningsmiljö, som att byta lyssningsposition, ändra högtalarnas placering eller flytta möbler.

Men vad händer med ljudet när du gör sådana förändringar?

I en studio är högtalarsystemets frekvensgång inställd så att den är ganska platt och neutral för att ljudteknikerna ska kunna producera mixar som de vet låter lika bra på andra väljusterade system. Om ditt ljudsystem hemma påverkas av rummets akustik kan det dock vara så att det du hör är långt ifrån det artisten tänkte sig.

Som tur är kan vi hjälpa dig med detta eftersom alla Genelec-högtalare kan anpassas till rummet så att du får en plattare ljudrespons även hemma. En av de främsta fördelarna är att våra smarta, aktiva högtalare kan integreras med vår kalibreringsprogramvara GLM så att du faktiskt kan ”se” vad ditt rum gör – och enkelt korrigera det med hjälp av olika alternativ så att du kan skräddarsy ljudet utifrån din personliga smak.


Att besluta vad man ska investera i

Det är inte alltid så lätt att hålla en budget när det gäller ljud av hög kvalitet, och ibland kan det vara svårt att veta hur man ska prioritera för att verkligen höra skillnaden.

På Genelec har vi försökt lösa detta dilemma genom att erbjuda högtalarsystem av högsta kvalitet som inkluderar fullt optimerade integrerade slutsteg. Det innebär att du inte behöver några externa förstärkare och därmed slipper extra kostnader, kabeldragning och potentiella kompatibilitetsproblem. Med utrustning från Genelec kan du vara säker på att alla högtalare och förstärkare är designade för att komplettera varandra perfekt för bästa prestanda.

Nästa steg är att bestämma sig för en bra ljudkälla och välja de Genelec-högtalare som är rätt för just ditt rum – och det beror på användningsområdet, rummets storlek och lyssningsavståndet.

Eftersom vi har ett så brett utbud av högtalare, från bokhyllemodeller till högtalare i riktigt stort format, kan du vara säker på att varje enhet har samma egenskaper som resten av Genelec-familjen, utan några kompromisser.


SAM for Home Audio | Smart Active Monitoring Technology explained

SAM for Home Audio | Genelec Loudspeaker Manager explained

SAM for Home Audio | Auto-calibrating Genelec's high-end systems


Hitta Din Återförsäljare

Ange din stad för att hitta din närmaste Genelec-återförsäljare

Filters
X Filters
All
Studio Monitorer
Ljudsystem för hemmet
AV Installation
Teknisk Support
Showroom
Experience Centre
SAM Certified
Smart IP Certified
Land