Professionella högtalare för hemmet

Genelecs hemmahögtalare erbjuder naturtrogen ljudåtergivning, med musikalitet och dynamik – och de passar precis lika bra vid skrivbordet som i vardagsrummet eller i hemmabion.

Signatur-serien

6040R är först ut i Genelecs nya Signatur-serie, som vänder sig till audiofiler, och de är återfödda klassiker då de bygger på banbrytande 6040A som lanserades 2001.


Ljud och Design i harmoni

Den aktiva principen som tillämpas i alla Genelecs högtalare gör fantastiskt ljud lättillgängligt och extremt tillförlitligt. Eftersom förstärkarna är integrerade i högtalarna behövs inga externa förstärkare – anslut bara högtalaren till signalkällan och tryck på play.

Var och en av de integrerade förstärkarna är optimerade för sin specifika uppgift, och ger dig ett utomordentligt resultat dag efter dag, år efter år. Genelecs produkter är byggda för att hålla. Länge.

Noggrannhet är en nyckelfunktion

Det du hör från våra högtalare är så troget originalet som det är möjligt – just så som skaparen avsåg att det ska vara. Om högtalarens prestanda på något sätt är komprometterad av en icke idealisk placering i rummet (till exempel mot en vägg eller i ett hörn) kan de lättanvända rumskontrollerna på baksidan av högtalaren kompensera för detta, för att försäkra en naturtrogen och neutral återgivning oavsett högtalarens placering. Vad du får är en korrekt och naturlig ljudupplevelse utan kompromisser. En kvalitet som uppfyller behoven för användning i såväl high-end hi-fi-system och hemmabioanläggningar som till datorn, TV-apparaten och ljudservern.

Minimalistisk nordisk design

Den nya och uppdaterade modellen 6040R i Signatur-serien är vårt senaste samarbete med den välkände industridesignern Harri Koskinen. I över 20 år har Harri spelat en nyckelroll i utvecklingen av oräkneliga Genelec-modeller och låtit oss sammansmälta elegans med prestanda och funktionalitet, och med detta bringat en unik röst åt estetiken i våra högtalare och subwoofrar.

Why active loudspeakers?

Choosing loudspeakers

Connecting Genelec loudspeakers

Placing and calibrating loudspeakers

G Three & F Two setup guide

6040R setup guide


Nyckelteknologier

Aktiva delningsfilter

Bass Management

Tekniken Directivity Control Waveguide (DCW™)

Intelligent Signal Sensing (ISS™)

Iso-Pod™-stativ

Tekniken Minimum Diffraction Enclosure (MDE™)

Reflexportdesign

Mångsidiga monteringsalternativ

Optimerade förstärkare

Skyddskretsar

Rumskorrigering

Streaming

Det har aldrig varit enklare än idag att få tillgång till ett i princip oändligt utbud av musik. Streamingtjänster och internetradio erbjuder ett oräkneligt antal sånger och olika möjligheter – man kan lyssna direkt från mobilen, eller via en "streamer" (som finns som fristående produkt eller inbyggd i en CD-spelare eller annan ljudkomponent). Gemensamt, oavsett lyssningssätt, är att man behöver förstärkare och högtalare – och Genelecs lösning är enkel, anslut din ljudkälla till högtalarna (som är försedda med inbyggda förstärkare) och lyssna.

Med en subwoofer i F-serien kan du koppla din källa digitalt, istället för att använda källans analoga utgångar, eftersom de är försedda med digitala ingångar och DA-omvandlare. På så sätt får du enkelt den bästa och mest framtidssäkra streaminglösningen som är möjlig.

TV- och surroundljud

Fantastisk bild förtjänar fantastiskt ljud. Anslut den optiska utgången från din TV till en subwoofer i F-serien. Subwooferns inbyggda DA-omvandlare anpassar ljudet till dina inkopplade högtalare i G-serien också.

För sublimt surroundljud, anslut din hemmabioförförstärkares utgångar (pre-out om du har en hemmabioreceiver) direkt till både subwoofer och högtalare.

Du kommer att bli förvånad när dina favoritfilmer plötsligt kommer till liv, med en detaljrikedom och dynamik som är av en helt annan värld.

Besök vårt virtuella showroom
Webshop FAQ

FAQ

Genelec-produkter har 2 års garanti som kan förlängas genom registrering på MyGenelec.

Ytterligare 3 års garanti innebär att du får totalt 5 års garanti på Genelec-produkter. Andra produkter som säljs i Genelecs webbshop har 2 års garanti, som specificerats av tillverkaren.

Det är möjligt att betala med följande betalningsalternativ

  • Betalning via internetbank
  • Kreditkort (VISA & Mastercard)
  • Google & Apple pay
  • Klarna

Vi använder oss av FedEx för att leverera produkterna. Efter beställning får du ett spårningsnummer för att kunna följa leveransen.

Efter att ha mottagit varorna är det viktigt att kontrollera att allt är med och att inget saknas i leveransen.

Vid saknade varor eller utebliven leverans vänligen kontakta vår kundtjänst för vidare instruktioner

Vid skadade kartonger i leveransen är det nödvändigt att kontakta Genelecs kundtjänst så snart som möjligt.

Produkter levereras till angiven adress. Om mottagaren inte är närvarande tas paketen till FedEx lager och kunden får ett meddelande för att komma överens om ny leveranstid. Produkterna lagras högst en vecka innan de skickas tillbaka till Genelec, om mottagaren inte har möjlighet att ta emot varorna.

Visa mer