Forskning

Ljudforskning kräver den allra mest avancerade utrustningen. Genelec-högtalares ojämförliga, precisa och konsekventa ljud har gjort oss till förstahandsvalet för forskare världen över.

Bang & Olufsen chooses Genelec for its Virtual Reality Laboratory.

Transparent prestanda

Platt frekvensgång, kontrollerad ljudspridning och överlägsen, ofärgad respons både on-axis och off-axis är egenskaper som gör Genelec-högtalare till den perfekta utrustningen för lyssning inom forskning. Du får transparent ljudprestanda utan färgning eller oönskade störningar.

A Multi-Channel Experiment at Huddersfield University

Tillförlitlig precision

Oavsett om du arbetar vid en akademisk institution eller ett kommersiellt företag måste monitorhögtalarna du använder för ljudforskning kunna ge en flexibel, skalbar lösning – från monoljud till immersivt multikanalsljud. Med vår programvara GLM kan du skapa, optimera och styra uppsättningar av smarta, aktiva högtalare från Genelec för precis, kontrollerad och tillförlitlig prestanda.

Utmaningar vi kan hjälpa dig med

Konfigurering och kalibrering

Alla monitorhögtalare från Genelec kan anpassas efter miljön i rummet. Våra modeller i serien Classic har enkla rumskorrigeringsreglage på bakpanelen medan våra smarta, aktiva monitorhögtalare är integrerade med programvaran GLM för att erbjuda en ännu mer effektiv uppsättning verktyg för hantering av högtalare.

Med GLM kan du konfigurera, kalibrera och styra Genelecs smarta monitorhögtalarsystem på plats, från monoljud till komplexa immersiva ljudformat, med möjlighet att finjustera varje monitorhögtalare med avseende på frekvensgång, nivå och avståndsfördröjning – och växla mellan format snabbt och enkelt.

Det ger dig exakta, tillförlitliga och repeterbara resultat – oavsett hur komplex uppspelningsmiljön är.


Skalbarhet

När du jobbar med olika projekt behöver du ha en flexibel inställning och se ljudkällor som ”byggstenar” så att du kan konfigurera om ditt monitorhögtalarsystem vid behov.

Genelec hjälper dig att uppnå detta på en rad olika sätt.

För det första: Att bygga och hantera ett system med våra smarta, aktiva monitorhögtalare är hur enkelt som helst med vår programvara GLM, och du väljer själv om du vill använda AutoCal-funktionen i GLM för att ställa in systemet automatiskt eller om du vill ta det ett steg längre och optimera varje monitorhögtalare manuellt.

För det andra: Alla våra kompakta, aktiva monitorhögtalare rymmer fantastisk prestanda i en häpnadsväckande liten formfaktor – så även om antalet kanaler ökar finns det fortfarande plats!


Immersivt ljud

När företag strävar efter att uppnå trovärdig personlig binaural återgivning av immersivt ljud måste både direkt och reflekterat ljud återges specifikt för varje enskild lyssnare, med hänsyn till huvud- och kroppsrörelser i realtid. Bearbetningsbördan på ett binauralt återgivningssystem är därför avgörande, och de data det bygger på måste vara så exakta som möjligt.

Det innebär att ett väl utformat experimentellt system för immersivt ljud är centralt när det gäller subjektiva tester och datainsamling. Alla monitorhögtalare från Genelec passar utmärkt för detta användningsområde, men våra point source-monitorhögtalare i serien ”The Ones” är unika eftersom de inte färgar vare sig direkt eller reflekterat ljud och därmed avlägsnar det största hindret inom forskning om immersivt ljud.


Hitta Din Återförsäljare

Ange din stad för att hitta din närmaste Genelec-återförsäljare

Filters
X Filters
All
Studio Monitorer
Ljudsystem för hemmet
AV Installation
Teknisk Support
Showroom
Experience Centre
SAM Certified
Smart IP Certified
Land